MEDIBANK

‘Thrive: a healthy and active way of working’ is brought to life across building identification, public wayfinding and interior workplace signage and environmental graphics.

illuminated green street signage for the medibank builing
green external sign post at the medibank building

Bold external signage, wrapped in ribbons of verdant colour, guide site visitation.

looking down the internal cavity of the medibank building at the overlapping staircases of the floors below
colourful overlapping staircases in the medibak building
a guest walks past the environmental graphics applied to the glass of a conference room
colourful environmental graphics in the medibank building

A multi level strategy of blending colour between floors and ceilings, layered with rhythmic white battens and contour patterns, reflect the notion of workplace transformation

Leading health insurer Medibank’s aspiration for its new headquarters was to encourage ‘a healthy and active way of working’. Working in close collaboration with architecture and interiors practice HASSELL, the 720 Bourke Street building design and Medibank workplace fit out concept became known as ‘Thrive’. Through the realisation of an Activity Based Workplace, the vision to create an environment that promotes health, connection, flexibility and movement became a benchmark example of a modern and progressive working environment. Studio Ongarato delivered a public signage and wayfinding system to compliment both the base building, as well as Medibank’s interior workplace signage and environmental graphics, underpinned by the theme of Transformation. A seemingly conventional tower, the 720 site with public access routes through to Etihad Stadium, two street frontages, three key building entries across multiple levels and both commercial and retail tenancies presented complex wayfinding and addressing challenges. Studio Ongarato used bold ribbons of colour for the external signage to reflect the buildings built form and guide public site usage. While contours and colour gradients were deployed within the interior to reflect a more subtle approach to the notion of ‘Transformation’ in the workplace.

  • Project Scope

    Signage masterplan

    Public wayfinding and base building signage design

    Environmental graphicsRetail signage guidelines

    Corporate brand expression

    Workplace signage and environmental graphics

  • Project Collaborators

    Architects & Interior Designers: HASSELL